2020 m. kovo 20 d., penktadienis

Netikėtos vaikų atostogos. Kuo užpildyti jų dienas


 

Karantinas paliečia visus.  Gydytojų perspėjimai tokie patys - plaukite rankas, izoliuokitės, neikite iš namų, tai tikrai išgyvenama! 
Kur skaityti knygas, kurių negalite pasiimti iš bibliotekos, jau  rašėme.
O vaikai? Jiems dabar skiriamas padidintas dėmesys, norint  išlaikyti bent kokį mokymo proceso tęstinumą. Aišku, ir mokymasis srityse, kurios įdomios, bet kasdien mokykloje jų nėra. Žodžiu - laikas savarankiškam mokymuisi ir akiračio plėtimui.




 Vyturys  atveria savo lobius nemokamam skaitymui pandemijos metu.
Užsiregistruokite ir rasite pasaulinės klasikos kūrinius, lietuvių literatūros perlus. Šioje internetinėje bibliotekoje yra 400 svarbiausių elektroninių knygų mokyklai ir laisvalaikiui, suskirstytų pagal klases arba amžiaus grupes. „Vyturio“ bibliotekos knygas kruopščiai atrinko vaikų literatūros ekspertai ir patys vaikai.
Vyturys siūlo ir garsines knygas.


Elektroninė biblioteka, skirta 5-8 klasių moksleiviams. Taip pat - pagalbinė medžiaga gamtos mokslų, geografijos, sveikatos ir saugos temomis



Portalas Pakartot.lt siūlo klausyti įskaitytas pasakas vaikams , o taip pat
garsines knygas arba jų ištraukas 



bit&Byte  kviečia prisijungti   Facebook platformoje  "vaikus, tėvus, mokytojus, visus visus prie mūsų atvirų, nemokamų ir virtualių technologinės kūrybos užsiėmimų, [...] iki pat karantino pabaigos." Juose kas savaitę nagrinės  įvairiausias namuose bei internete prieinamas technologijas.



TAMO dienynas  atvėrė visą savo mokymosi turinį nemokamai.  Elektroninė mokymosi aplinka skirta  1-8 klasių moksleiviams,   besimokantiems matematikos, lietuvių kalbos, anglų kalbos, gamtos ir žmogaus, pasaulio pažinimo, biologijos, istorijos bei geografijos dalykų.


Eduka dienynas  užduotys karantino laikotarpiu - nemokamai.

Mokomoji medžiaga, skirta istorijos mokymuisi






LRT Mediateka  -  audio knygos, dokumentiniai ir meniniai filmai, animacijamankštaĮdomiosios pamokos kasdien...




 Kūrybingumo mokykla 




Portalo Edukamentas virtualios pamokos





  Žaislų muziejaus  virtualūs užsiėmimai "Uždarų durų diena"









Nepamirškite pajudėti! 

Ir žinoma, jaunuoliai, savanoriaukite!!!


Bus pildoma ... 

Komentarų nėra: