2021 m. kovo 5 d., penktadienis

Ką skaitėme žiemą?



Žiema - labiausiai skaitymui rinkamas laikas, ypač ši žiema, kai praktiškai esame uždaryti namuose, sumažėjo bendravimo, užsidarė daug kitų pramogų ir laisvalaikio vietų. Tad biblioteka  lankytojais nesiskundė. 

Tiesa, skaitytojų pasirinkimas irgi buvo ribotas, nes iškilus grėsmei, kad biblioteka irgi  užsidarys karantinui, lentynos tiesiog buvo iššluotos, niekada iki šiol nematėme tokių tuščių lentynų bibliotekoje, niekada tiek žmonių neužsakinėjo knygų internetu. 
Taigi: skaitomiausios knygos Abonemente ir Informacijos skyriuje:
     Lucinda Riley. Saulės sesuo
  • Lucinda Riley. Saulės sesuo : Elektros istorija" - . Ši knyga geriausias įrodymas, jog knygų serijos yra mėgstamos ir skaitomos, net kai kiekviena iš jų virš 700 puslapių. Pagal šią knygą bus kuriamas ir serialas, tuo tarpu interviu su autore galite paskaityti ir dabar. Tiesą sakant, visos Lucindos Riley knygos labai populiarios bibliotekoje, laukiamos ir skaitomos. Skaitomiausių sąrašuose nuolat yra šios autorės knygos,  o "Seserų" serija buvo populiariausios viena po kitos.




  • Kristina Sabaliauskaitė. Petro imperatorė
    Kristina Sabaliauskaitė. Petro imperatorė II. Lietuviškos literatūros populiarumo banga prasidėjo su šios rašytojos "Silva Rerum" knygomis, sėkmingai prasitęsė su  "Petro imperatore". 
Rašytoja sakė rašiusi ne "Pelenės" istoriją, kaip ją matė Jekaterinos amžininkai vyrai,  tačiau norėjo leisti prabilti pačiai knygos herojei. 




  • Dinah Jefferies. Dingusi sesuo
    Dinah Jefferies. Dingusi sesuo. Dinah Jefferies žinoma kaip europiečių gyvenimo pietryčių Azijos šalyse istorijų kūrėja, jos meilės istorijos ("visada su gera pabaiga", kaip rašė viena blogerė) vyksta Indijoje, Ceilone, Birmoje, Malaizijoje, XX amžiaus pirmoje pusėje. 









Irena Buivydaitė. Rožių dvaras
  • Irena Buivydaitė. Rožių dvaras. 
Dar viena itin populiari lietuvių autorė, interviu sakiusi, jog rašyti pradėjusi susilažinusi, jog sukurs ne blogesnį romaną, nei kažkuris kitas ("neminimas") lietuvių autorius. Matome, jog populiarumu rašytoja tikrai aplenkė daug rašytojų. 









  • Charlotte Betts. Vaistininko duktė. 
Istorija, meilė, stiprios moters pasirinkimai ir maras Londone XVII amžiuje - stiprus kokteilis, ar ne? Drama veja dramą, bet veikėjų ne itin daug, tad knygos siužetas itin įtraukiantis.  Knyga geriau nei serialas, sako recenzijos autorė.



Ką skaitysime pavasarį? 





Komentarų nėra: